naam
English Home Galerie MG Biografie Nieuws Contact
Opleiding
Marco Gasparri (1957) is een Italiaanse kunstschilder die in Nederland woont en werkt. Hij groeide op in Toscane, de bakermat van de Italiaanse renaissance kunst. Van jongs af aan was zijn talent voor het tekenen en schilderen duidelijk, zo tekende hij op school al bewonderenswaardige portretten van zijn medeleerlingen. Van 1975 tot 1978 studeerde hij aan het Staatsinstituut voor Kunst te Pisa en van 1978 tot 1982 aan de Academie voor Beeldende Kunst te Florence. Hij verdiepte zich met name in de kunst en schildertechnieken van de 16e en 17e eeuwse Italiaanse meesters.
 
Ontwikkeling
Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Florence was hij vooral als graficus en illustrator actief. Hij werkte voor verschillende opdrachtgevers in Italie, waaronder de uitgeverij Mondadori, waarvoor hij en aantal illustraties van jongensboeken verzorgde. Sinds zijn komst naar Nederland in 1997 concentreert hij zich op zijn werk als kunstschilder. Het is met name zijn passie om heel fijne realistische stillevens in olieverf te creŽren.
 
Specialiteit
Marco Gasparri staat in de traditie van de Italiaanse schilderkunst. Zijn thema is het stilleven waarin een eenvoudige compositie heel interessant kan zijn qua uitdrukking en emotie. De zorg voor het detail, een verfijnde olieverf techniek en het omgaan met licht zijn kenmerkend voor zijn schilderkunst. Het levert stillevens op met een schijnbaar rustige dynamiek, waarin eenvoudige voorwerpen, al of niet gecombineerd met vruchten of groente, in staat zijn intieme emoties op te wekken. Marco Gasparri exposeert regelmatig in Nederland en in BelgiŽ.